Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Binnen enkele weken trappen we de 30e editie in Antwerpen af. In de aanloop naar de eerste shows lichten we graag een tipje van de sluier op over het programma. Speciaal op deze feesteditie verwennen we jullie met livemuziek uit de soundtrack van Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, mét de daarbij horende beelden uit de film.

De World Soundtrack Awards

Het Belgische succesverhaal van de Lord of the Rings-muziek begon in 2002 op de World Soundtrack Awards in Gent. Toen sleepte de soundtrack van The Fellowship of the Ring de prestigieuze award voor Beste Originele Filmscore én de publieksprijs van dat jaar in de wacht. Daarbovenop kwamen nog een Academy Award voor Beste Originele Filmscore en een Grammy Award voor beste Score Soundtrack Album.

De World Soundtrack awards zijn de traditionele afsluiter van het internationaal gerenommeerde Film Fest Gent. Nog tot en met vrijdag 25 oktober kan je in de Arteveldestad terecht voor de betere films en bijhorende filmmuziek. Een overzicht van het volledige programma van Film Fest Gent vind je hier.

Lord of the Rings met originele filmbeelden

Il Novecento en Fine Fleur brengen enkele passages uit een van de meest bekroonde soundtracks uit de filmgeschiedenis. Terwijl op de achtergrond de originele beelden zullen spelen uit het eerste deel van de Lord of the Rings trilogie, hoor je de live uitvoering van muziek uit The Fellowship of the Ring. Met al die aanwezige elementen zal je de filmmuziek van Howard Shore intenser beleven dan voorheen!

Grote liefhebbers kunnen trouwens op 27 december terecht voor de integrale uitvoering van The Fellowship of the Ring, live in het Sportpaleis. Op groot scherm herbeleef je de magie in gezelschap van een live-orkest en -koor met maar liefst 250 mensen op het podium. Klik hier voor alle info.