Seal en Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience vervolledigen programma!

Seal en Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience vervolledigen programma!

We voegen Seal, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience en klassieke gitarist Petrit Çeku toe aan onze affiche! Zij delen het podium met Suzanne Vega, Milow, Pieter Embrechts (als zanger én gastheer) enuiteraard- John Miles. Ook dit jaar worden onze artiesten bijgestaan door oa. het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche.

Soulzanger Seal

In het begin van de jaren ‘90 brak de Britse zanger Seal door als gastzanger op de hit ‘Killer’van Adamski en met eigen singles ‘Crazy’ en ‘Future Love Paradise’ van zijn debuutalbum ‘Seal’. Latere successen zijn het prachtige ‘Kiss From A Rose’(soundtrack ‘Batman Forever’ en meer dan 121 miljoen streams op Spotify), ‘Fly like an eagle’ en ‘Amazing’. Zijn jongste album ‘Standards’ dateert van november vorig jaar en bevat covers van jazz- en swingklassiekers. Seal verkocht sinds de start van zijn carrière in ’89 meer dan 30 miljoen albums.

“Seal was eerder in 2011 reeds te gast en tweette daar toen dit over “NOTP is one of the most enjoyable experiences I’ve ever had in my life as musician.” Deze tweet samen met de enorm enthousiaste reacties van het publiek maakten het voor ons een evidente keuze om hem terug naar België te halen toen de kans zich voordeed”, aldus producent Jan Vereecke.

Let’s groove met Earth, Wind & Fire

Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde in 1990, na het uiteenvallen van de groep eind 1983, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s groove’ en ‘September’(meer dan 347 miljoen streams op Spotify) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd ‘Boogie Wonderland’ nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Bekijk hier de scène.

Gitarist Petrit Çeku

Petrit Çeku is een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo. Hij veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals oa. het State Hermitage Orkest van St. Petersburg. Çeku won al verschillende internationale gitaarcompetities waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië.