Historie


Idéen til Night of the Proms blev udviklet i 1984 af de to belgiske studerende, Jan Van Esbroeck og Jan Vereecke. Med den engelske ‘Sidste aften med Proms’ i tankerne, besluttede de at organisere »First Night af Proms” i Antwerpen Sportpaleis, da en aften med kun klassisk musik måske ikke ville appellere til alle. Et afsnit med pop klassikere blev tilføjet til programmet og hvad skeptikere havde skønnet umuligt, skete 19. oktober 1985: Jan og Jan bød 13,500 musikelskere, heriblandt mange ikke-studerende, velkommen.

Begrebet klassisk musik kombineret med pop var en stor succes. Reaktionerne fra presse og publikum var så overvældende, at arrangørerne ikke andet end at fortsætte. År efter år kom der flere koncerter, og i 1990 blev Night of the Proms eksporteret til Holland for første gang. Tyskland fulgte trop i 1994. Der var også koncerter i Spanien, Frankrig, Schweiz, Østrig og den franske del af Belgien (Charleroi), og nu også i Danmark
En overvældende hyldest af musik gennem tiderne

Hvis du er på udkig efter en sjov og garanteret musikalsk aften i et helt unikt koncept, så er Night of the Proms absolut stedet at være!

Night of the Proms er et af de mest besøgte og mest attraktive musikalske events i Belgien og i Europa i dag. Showet tager publikum med på en rejse gennem inciterende og velkendte klassiske repertoirer, tidløse pop klassikere, velkendte ”sing along melodier” og musik man bare vil danse til, alt dette understøttes af et brag af visuelle og auditive effekter. Night of the Proms orkestret Il Novecento under ledelse af Robert Groslo, et kor og et Electric Band spiller musik fra de sidste tre århundreder i et kraftfyldt og gennemført show præsenteret med en sådan kvalitet at alle bliver revet med.

De mange internationale kunstnere, der har været med til at henrykke det altid livlige publikum har gjort Night of the Proms til en tilbagevendende begivenhed for familier og firmaer, hvor alle henrykkes.

Det nye begreb ”Klassisk møder Pop” var født.

Den første Night of the Proms koncert var iscenesat I Antwerpen Sportpaleis i oktober 1985 og henrykte de 13.500 fremmødte musikelskere. Reaktionerne fra pressen og publikum var overvældende og showet voksede i popularitet år efter år. I dag fylder Night of the Proms Sportpaleis i Antwerpen, Belgien 9 gange med 15.000 personer.

Hvad der begyndte som et tilfældigt initiativ er nu et permanent kulturelt holdepunkt for hundreder af tusinder. Fra 1985, har mere end 7 millioner besøgende været vidne til mange uforglemmelige musikalske øjeblikke.

Den enorme succes Night of the Proms gjort det muligt at tiltrække kendte popstjerner til dette spektakulære show. Kunstnere som Roxette, Joe Cocker, Simple Minds, Status Quo, Meat Loaf, Zucchero, Sting, Roger Hodgson (ex-Supertramp), Bryan Ferry, UB40, Chrissie Hynde, Andrea Bocelli, Al Jarreau, Chris de Burgh, Toto, Alan Parsons, Art Garfunkel, Deborah Harry, Wet Wet Wet, Level 42’s Mark King, Lisa Stansfield, Coolio, James Brown, Shaggy, Ike Turner, The Pointer Sisters, Roger Daltrey, Donna Summer, Safri Duo, Tears For Fears, Texas, Robin Gibb, 10 CC, Kim Wilde og mange, mange flere har været akkompagneret af Night of the Proms ‘orkester og kor og delt deres kærlighed til musik med folk i alle aldre og af forskellige musikalske observans.