Nile Rodgers legt uit waarom hij Night of the Proms fantastisch vindt

Nile Rodgers, megaster en mede-oprichter van de populaire discogroep CHIC, is dit najaar een van onze absolute headliners in Ahoy. In 2007 trad hij een eerste keer op met Night of the Proms in het Sportpaleis te Antwerpen. Omdat hij het zo naar zijn zin had op ons podium kwam hij ook de jaren nadien bij ons terug om op te treden in Duitsland, Charleroi en, deze zomer nog, in de Verenigde Staten van Amerika. In deze video geeft hij een voorsmaakje voor de show in Rotterdam en legt hij jullie uit wat hij zo fantastisch vindt aan Night of the Proms.

Muziekquiz over de artiesten van dit jaar

Ook dit jaar trekt Night of the Proms volop de kaart van de verjonging met een gevarieerde affiche. Als extra duwtje in de rug voor diegenen bij wie niet alle namen onmiddellijk een belletje doen rinkelen, trokken we naar de markt. Met de hoofdtelefoon en micro in de hand, onderwierpen we willekeurige mensen aan een korte muziekquiz over de artiesten van Night of the Proms in Ahoy. Met hilarische taferelen tot gevolg!

Bo Saris maakt line-up 25e editie Night of the Proms compleet

notp2014_nl_news_bosaris
Met de bevestiging van Bo Saris is de line-up van Night of the Proms compleet. In 2006 stond de zanger al in het voorprogramma van Katie Melua. Acht jaar later delen de twee muzikanten het podium van  Night of the Proms. Naast Katie Melua en Bo Saris maken ook Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en Ksenija Sidorova hun opwachting tijdens deze 25e editie van Night of the Proms.

Brits stemwonder Katie Melua op Night of the Proms

notp2014_nl_news_katiemelua

Met Katie Melua halen de organisatoren niet alleen een getalenteerde zangeres, maar tegelijkertijd een van de grootste artiesten uit Groot Brittannië van het millennium in huis. Ze deelt het podium met de eerder aangekondigde artiesten Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en accordeontalent Ksenija Sidorova.

FREAK OUT! Internationale superster Nile Rodgers & CHIC op Night of the Proms

Exclusief voor de concerten in Ahoy Rotterdam voegen de organisatoren met Nile Rodgers & CHIC tegelijkertijd een wereldster van formaat én een drievoudig Grammy Award-winnaar (2014) aan het programma toe.

Afgelopen weekend nog, bracht Nile Rodgers een record aantal mensen op de been op het Electric Picnic Festival in Dublin. Verder staat hij bekend om zijn recente samenwerkingen met onder meer Daft Punk (Random Access Memories met o.a. Get Lucky), Avicii (Lay Me Down feat. Adam Lambert), en Sam Smith, de veelbelovende Britse singer-songwriter.

Nile Rodgers, de mede-oprichter van CHIC, is naast muzikant ook een veelgevraagde componist, arrangeur en gitarist. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van de popmuziek. In de jaren zeventig lanceerde hij het ene verkoopsucces na het andere, met nummers zoals ‘Le Freak’, ‘I Want Your Love’ en ‘Good Times’. Ook een aantal van de grootste hits in de carrière van onder meer Madonna, David Bowie, Duran Duran en Diana Ross kwamen tot stand dankzij zijn medewerking.

CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen Night of the Proms

CeeLo Green__Photography by Meenoweb

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova zijn de eerste twee namen die zijn bevestigd voor de aankomende editie van Night of the Proms.  CeeLo Green, die we voornamelijk kennen van hits zoals ‘Crazy’, uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, en ‘F**ck you’, is op dit moment te zien in de zopas uitgebrachte film ‘Begin Again’, met onder andere Keira Knightley in de hoofdrol. De jonge Ksenija Sidorova, de klassieke artieste van dit jaar, is een rijzende ster in Europa. Op haar accordeon vertolkt ze op een frisse en eigentijdse manier de meest uiteenlopende klassieke werken.

Lees hier meer over de artiesten.
Reserveer vandaag!