Jij beslist welk nummer John Miles opnieuw speelt!

2014 is voor Night of the Proms een echt feestjaar, want we vieren in Nederland de 25ste editie en in België zelfs al de 30ste editie! Je herinnert je ook vast nog de berichten van eerder dit jaar, toen we verrast werden door de staande ovaties in Polen en de USA.

Ook John Miles wil er dit najaar een knallende editie van maken. Daarvoor vraagt hij jullie input. Kies jouw favoriete Night of the Proms-nummer van John en laat het hem weten! Misschien wil je hem eens een oude klassieker uit de oude doos laten halen of hoor je graag een van zijn recente covers nog eens opnieuw.

Meedoen aan de poll kan via deze link. Het nummer met de meeste stemmen zal dit jaar door mister Music himself gespeeld worden in Ahoy, maar ook in België, Duitsland en Luxemburg. Laat je stem horen en wie weet wordt je nummer volgende week al gespeeld in het Antwerps Sportpaleis!

Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Nog enkele weken en dan is het zover: de 25ste editie van Night of the Proms in Nederland! In de aanloop naar de eerste shows lichten we graag een tipje van de sluier op over het programma. Speciaal op deze feesteditie verwennen we jullie met livemuziek uit de soundtrack van Lord of the Rings!

Il Novecento en Fine Fleur brengen enkele passages uit een van de meest bekroonde soundtracks uit de filmgeschiedenis. Terwijl op de achtergrond de originele beelden zullen spelen uit het eerste deel van de Lord of the Rings trilogie, hoor je de live uitvoering van muziek uit The Fellowship of the Ring. Met al die aanwezige elementen zal je de filmmuziek van Howard Shore intenser beleven dan voorheen!

Nile Rodgers legt uit waarom hij Night of the Proms fantastisch vindt

Nile Rodgers, megaster en mede-oprichter van de populaire discogroep CHIC, is dit najaar een van onze absolute headliners in Ahoy. In 2007 trad hij een eerste keer op met Night of the Proms in het Sportpaleis te Antwerpen. Omdat hij het zo naar zijn zin had op ons podium kwam hij ook de jaren nadien bij ons terug om op te treden in Duitsland, Charleroi en, deze zomer nog, in de Verenigde Staten van Amerika. In deze video geeft hij een voorsmaakje voor de show in Rotterdam en legt hij jullie uit wat hij zo fantastisch vindt aan Night of the Proms.

Muziekquiz over de artiesten van dit jaar

Ook dit jaar trekt Night of the Proms volop de kaart van de verjonging met een gevarieerde affiche. Als extra duwtje in de rug voor diegenen bij wie niet alle namen onmiddellijk een belletje doen rinkelen, trokken we naar de markt. Met de hoofdtelefoon en micro in de hand, onderwierpen we willekeurige mensen aan een korte muziekquiz over de artiesten van Night of the Proms in Ahoy. Met hilarische taferelen tot gevolg!

Bo Saris maakt line-up 25e editie Night of the Proms compleet

notp2014_nl_news_bosaris
Met de bevestiging van Bo Saris is de line-up van Night of the Proms compleet. In 2006 stond de zanger al in het voorprogramma van Katie Melua. Acht jaar later delen de twee muzikanten het podium van  Night of the Proms. Naast Katie Melua en Bo Saris maken ook Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en Ksenija Sidorova hun opwachting tijdens deze 25e editie van Night of the Proms.

Brits stemwonder Katie Melua op Night of the Proms

notp2014_nl_news_katiemelua

Met Katie Melua halen de organisatoren niet alleen een getalenteerde zangeres, maar tegelijkertijd een van de grootste artiesten uit Groot Brittannië van het millennium in huis. Ze deelt het podium met de eerder aangekondigde artiesten Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en accordeontalent Ksenija Sidorova.