FREAK OUT! Internationale superster Nile Rodgers & CHIC op Night of the Proms

Exclusief voor de concerten in Ahoy Rotterdam voegen de organisatoren met Nile Rodgers & CHIC tegelijkertijd een wereldster van formaat én een drievoudig Grammy Award-winnaar (2014) aan het programma toe.

Afgelopen weekend nog, bracht Nile Rodgers een record aantal mensen op de been op het Electric Picnic Festival in Dublin. Verder staat hij bekend om zijn recente samenwerkingen met onder meer Daft Punk (Random Access Memories met o.a. Get Lucky), Avicii (Lay Me Down feat. Adam Lambert), en Sam Smith, de veelbelovende Britse singer-songwriter.

Nile Rodgers, de mede-oprichter van CHIC, is naast muzikant ook een veelgevraagde componist, arrangeur en gitarist. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van de popmuziek. In de jaren zeventig lanceerde hij het ene verkoopsucces na het andere, met nummers zoals ‘Le Freak’, ‘I Want Your Love’ en ‘Good Times’. Ook een aantal van de grootste hits in de carrière van onder meer Madonna, David Bowie, Duran Duran en Diana Ross kwamen tot stand dankzij zijn medewerking.

CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen Night of the Proms

CeeLo Green__Photography by Meenoweb

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova zijn de eerste twee namen die zijn bevestigd voor de aankomende editie van Night of the Proms.  CeeLo Green, die we voornamelijk kennen van hits zoals ‘Crazy’, uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, en ‘F**ck you’, is op dit moment te zien in de zopas uitgebrachte film ‘Begin Again’, met onder andere Keira Knightley in de hoofdrol. De jonge Ksenija Sidorova, de klassieke artieste van dit jaar, is een rijzende ster in Europa. Op haar accordeon vertolkt ze op een frisse en eigentijdse manier de meest uiteenlopende klassieke werken.

Lees hier meer over de artiesten.
Reserveer vandaag!

Tour Verenigde Staten een shot in de roos

19 juni – Dallas, 19.30u. Een historisch moment voor Night of the Proms, want de eerste tonen van ‘Zo Sprak Zarathustra’ weerklinken in het Verizon Theatre. Vol verwachting is het wachten op de allereerste reacties van het Amerikaanse publiek. Maar lang worden we niet in spanning gehouden want reeds na enkele nummers is het overduidelijk: deze mensen zijn gekomen om te feesten! Als achtereenvolgens de Pointer Sisters, Kenny Loggins, Nile Rodgers & Chic en Michael McDonald het podium betreden, wordt de zaal telkens dat tikkeltje uitzinniger. Het dak van de zaal ging er meermaals volledig af! Bekijk hier de reportage van ATV op de Vlaamse televisie:

We turned @VerizonTheatre into a mega disco party

Lees verder …

Volg Night of the Proms in Amerika

Gisteren waren Carl Huybrechts en Robert Groslot, de presentator en dirigent van Night of the Proms te gast bij Marcel Vanthilt in Hotel M. Vlak voor hun vertrek naar de Verenigde Staten kwamen ze nog even langs op de Vlaamse televisie voor een laatste update over het Night of the Proms-avontuur aan de andere kant van de oceaan. Bekijk hier het volledige fragment opnieuw.

Vanaf donderdag zijn we iedere avond te gast in een andere stad. Achtereenvolgens houden we halt in Dallas (19/06), Little Rock (20/06), Kansas City (21/06) en Omaha (22/06). Volg alles voor en achter de schermen via onze sociale media of op de Amerikaanse website!

Volg je graag ook het verhaal van de winnares van I Love Night of the Proms, onze ambassadeurswedstrijd? Hou dan zeker de blog van Henriett in de gaten. Deze Hollandse dame met Hongaarse roots verspreidde onze boodschap over 4 continenten en verzamelde maar liefst 2900 punten. Vanuit Dallas brengt ze verslag uit over haar belevenissen en de Amerikaanse première.

Screen Shot 2014-06-16 at 14.06.16

Fine Fleur, Il Novecento en Electric Band aan het woord

Artiesten die op het podium van Night of the Proms gestaan hebben, vertellen ons vaak wat een fantastische ervaring het is hun muziek met een grote bezetting te kunnen uitvoeren. Speciaal om de Amerikanen die nog twijfelen te overtuigen een ticket voor onze concerten in de States te kopen, laten we die andere artiesten aan het woord. Onze eigen leden van het orkest, koor en de electric band vertellen als rasechte ambassadeurs wat Night of the Proms zo speciaal maakt!

Word ambassadeur en win een trip naar de States

De Night of the Proms-karavaan trekt in juni naar de Verenigde Staten, dat kondigden we reeds eerder aan. Heb jij zin om dat avontuur vanop de eerste rij mee te maken? Word dan ambassadeur en wie weet maak jij op kosten van de organisatie een concert mee op Amerikaanse bodem, vlucht en hotel inbegrepen!

Hoe het werkt? Registreer je op de website www.ilovenotp.com - bijvoorbeeld via je Facebookprofiel – en nodig in enkele muisklikken vrienden, familie, collega’s of kennissen uit om de site met anderen te delen. Zorg jij ervoor dat we in 1 of meerdere stappen meer mensen in Amerika of elders ter wereld bereiken, dan vergroot je jouw kans om hoog te eindigen in de ambassadeursrangschikking. Diegene die bij het afsluiten van deze wedstrijd eindigt met het hoogste puntentotaal sleept het felbegeerde duoticket naar de States in de wacht!