Win een duo-meet & greet met een van de artiesten van 2014!

Heb jij altijd al een babbeltje willen slaan met John Miles? Of misschien droom je er stiekem van om de hand te schudden van Nile Rodgers, of zou je graag Katie Melua in levenden lijve enkele vragen willen stellen. Dan kan dat op 21 of 22 november! Doe mee aan de wedstrijd via onze Facebook-app en zet een stapje dichter richting de backstage van Ahoy! We geven per dag één duo-meet & greet weg. Deelnemen doe je via http://apps.facebook.com/notpmeetgreet.

De ploeg draait al op volle toeren

De eerste repetities van CeeLo Green en Ksenija Sidorova zitten er ondertussen al helemaal op! De volgende in rij is Bo Saris, hij komt zaterdag langs voor een eerste soundcheck. Traditiegetrouw wordt ook de volledige productie enkele weken voor de première in Rotterdam al helemaal klaargestoomd in Antwerpen. De technische kant van de zaak is ieder jaar opnieuw een waar huzarenstukje. Je leest er alles over in deze blog.

Jij beslist welk nummer John Miles opnieuw speelt!

2014 is voor Night of the Proms een echt feestjaar, want we vieren in Nederland de 25ste editie en in België zelfs al de 30ste editie! Je herinnert je ook vast nog de berichten van eerder dit jaar, toen we verrast werden door de staande ovaties in Polen en de USA.

Ook John Miles wil er dit najaar een knallende editie van maken. Daarvoor vraagt hij jullie input. Kies jouw favoriete Night of the Proms-nummer van John en laat het hem weten! Misschien wil je hem eens een oude klassieker uit de oude doos laten halen of hoor je graag een van zijn recente covers nog eens opnieuw.

Meedoen aan de poll kan via deze link. Het nummer met de meeste stemmen zal dit jaar door mister Music himself gespeeld worden in Ahoy, maar ook in België, Duitsland en Luxemburg. Laat je stem horen en wie weet wordt je nummer volgende week al gespeeld in het Antwerps Sportpaleis! Deze wedstrijd werd afgesloten op woensdag 5 november om 23.59u. Ontdek het winnende nummer op de première!

Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Nog enkele weken en dan is het zover: de 25ste editie van Night of the Proms in Nederland! In de aanloop naar de eerste shows lichten we graag een tipje van de sluier op over het programma. Speciaal op deze feesteditie verwennen we jullie met livemuziek uit de soundtrack van Lord of the Rings!

Il Novecento en Fine Fleur brengen enkele passages uit een van de meest bekroonde soundtracks uit de filmgeschiedenis. Terwijl op de achtergrond de originele beelden zullen spelen uit het eerste deel van de Lord of the Rings trilogie, hoor je de live uitvoering van muziek uit The Fellowship of the Ring. Met al die aanwezige elementen zal je de filmmuziek van Howard Shore intenser beleven dan voorheen!

Nile Rodgers legt uit waarom hij Night of the Proms fantastisch vindt

Nile Rodgers, megaster en mede-oprichter van de populaire discogroep CHIC, is dit najaar een van onze absolute headliners in Ahoy. In 2007 trad hij een eerste keer op met Night of the Proms in het Sportpaleis te Antwerpen. Omdat hij het zo naar zijn zin had op ons podium kwam hij ook de jaren nadien bij ons terug om op te treden in Duitsland, Charleroi en, deze zomer nog, in de Verenigde Staten van Amerika. In deze video geeft hij een voorsmaakje voor de show in Rotterdam en legt hij jullie uit wat hij zo fantastisch vindt aan Night of the Proms.

Bo Saris maakt line-up 25e editie Night of the Proms compleet

notp2014_nl_news_bosaris
Met de bevestiging van Bo Saris is de line-up van Night of the Proms compleet. In 2006 stond de zanger al in het voorprogramma van Katie Melua. Acht jaar later delen de twee muzikanten het podium van  Night of the Proms. Naast Katie Melua en Bo Saris maken ook Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en Ksenija Sidorova hun opwachting tijdens deze 25e editie van Night of the Proms.