Natalie Imbruglia maakt muzikale waaier Night of the Proms compleet

Met de toevoeging van Natalie Imbruglia aan de line-up is het muzikale programma van de 31e editie van Night of the Proms nu helemaal compleet. De Brits-Australische zangeres is het best gekend van Torn, een van de grootste hits van de jaren 90, maar bewees de jaren nadien met nummers zoals Big Mistake, Wrong Impression en Shiver absoluut geen one-hit-wonder te zijn. Op Night of the Proms zal ze zorgen voor enkele verrassende muzikale hoogtepunten. Ook officieel bevestigd voor deze editie zijn de backing vocals The Pretty Vanillas en de Britse rocker John Miles, al jaren een vaste waarde op Night of the Proms.

Eerder bekendgemaakte artiesten zijn Joe Jackson, Basement Jaxx, Scala, Gavin DeGraw en het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela. Het symfonische huisorkest Il Novecento staat dit jaar voor het eerst onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Lees hier meer over Natalie Imbruglia.
Kom alles te weten over The Pretty Vanillas.
Klik hier om kennis te maken met John Miles.

Joe Jackson, Basement Jaxx en Scala verleggen grenzen op Night of the Proms

We vullen de affiche aan met enkele namen van formaat. Met het electrohouse-duo Basement Jaxx en singer-songwriter Joe Jackson kunnen de bezoekers van Night of the Proms in november proeven van een wel heel breed muzikaal pallet. Ook het wereldvermaard indierockkoor van eigen bodem Scala, onder leiding van Stijn en Steven Kolacny, zal te bewonderen zijn op het Night of the Proms-podium en zorgt beslist voor een geslaagd huwelijk!

(her)Ontdek het rijke repertoire van Joe Jackson
Lees hier meer over de heren van Basement Jaxx
Maak kennis met de jongedames van Scala

Maak kennis met de nieuwe dirigente van Night of the Proms!

Voor de 31e editie van dit jaar pakken we uit met groots nieuws. Niet alleen laten we reeds de eerste solistennamen op jullie los, maar ook stellen we jullie graag voor aan Alexandra Arrieche, de dirigente in Antwerpen en Rotterdam voor Night of the Proms 2015! Klik hier voor de persoonlijke boodschap van Robert Groslot en een eerste kennismaking met deze Braziliaanse dame.

Tijdens haar Night of the Proms-debuut krijgt dirigente Alexandra Arrieche het gezelschap van onder anderen Fernando Varela en Gavin DeGraw, twee muzikanten die uitblinken in hun vakgebied. De muziek van singer-songwriter Gavin DeGraw wordt dikwijls in een adem vernoemd en vergeleken met die van Maroon 5, Jason Mraz en John Mayer. De Puerto Ricaan Fernando Varela is dan weer een zangtalent wiens stem door velen vergeleken wordt met die van wijlen Luciano Pavarotti.

Lees hier meer over de eerste artiesten:

Alexandra Arrieche, de nieuwe dirigente in Antwerpen en Rotterdam.
Fernando Varela, een tenor die de bewondering geniet van Placido Domingo.
Gavin DeGraw, de jonge singer-songwriter die je zeker kent van ‘I Don’t Want To Be’

Klik hier voor ticketinfo

Op naar de editie van 2015!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de volgende editie van Night of the Proms. Vooraleer we het gaspedaal volledig indrukken richting november, blikken we graag met jullie nog éénmaal terug op de jubileumeditie van 2014.

Blijf je graag op de hoogte van alle aankondigingen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in op de nieuwsbrief of volg ons op de social media, en mis geen enkele update!


Voor wie zich graag al eens volledig onderdompelt in de buitengewone sfeer van Night of the Proms hebben we goed nieuws! Op zondag 5 en 12 april kan je omstreeks 23u15 terecht op één voor het beste van de afgelopen feesteditie. Hieronder kan je alvast genieten van een voorsmaakje:

Night of the Proms op de buis op 28 december en 4 januari

Night of the Proms gemist dit jaar? Of herbeleef je graag je favoriete momenten nog eens? Het beste van de editie van 2014 wordt uitgezonden op één (VRT) op zondag 28 december om 23.20 uur en op zondag 4 januari om 23.15 uur. De Nederlandse televisie (KRO) zendt het concert uit op woensdag 31 december rond 16.50 uur en op zondag 4 januari om 08.35 uur (herhaling).