Jij bepaalt mee welk nummer John Miles opnieuw speelt!

2014 is voor Night of the Proms een echt feestjaar, want we vieren de 30ste editie in België en de 25ste editie in Nederland! Ook John Miles wil er dit najaar een knallende editie van maken. Daarvoor vraagt hij jullie input. Kies jouw favoriete Night of the Proms-nummer van John en laat het hem weten! Misschien wil je hem eens een oude klassieker uit de oude doos laten halen of hoor je graag een van zijn recente covers nog eens opnieuw.

Meedoen aan de poll doe je via deze link. Het nummer met de meeste stemmen zal dit jaar door Mister Music himself gespeeld worden in Antwerpen, maar ook in Nederland, Duitsland en Luxemburg. Laat je stem horen en wie weet wordt je nummerkeuze volgende week al gespeeld op de première!

Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Binnen enkele weken trappen we de 30e editie in Antwerpen af. In de aanloop naar de eerste shows lichten we graag een tipje van de sluier op over het programma. Speciaal op deze feesteditie verwennen we jullie met livemuziek uit de soundtrack van Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, mét de daarbij horende beelden uit de film.

De World Soundtrack Awards

Het Belgische succesverhaal van de Lord of the Rings-muziek begon in 2002 op de World Soundtrack Awards in Gent. Toen sleepte de soundtrack van The Fellowship of the Ring de prestigieuze award voor Beste Originele Filmscore én de publieksprijs van dat jaar in de wacht. Daarbovenop kwamen nog een Academy Award voor Beste Originele Filmscore en een Grammy Award voor beste Score Soundtrack Album.

De World Soundtrack awards zijn de traditionele afsluiter van het internationaal gerenommeerde Film Fest Gent. Nog tot en met vrijdag 25 oktober kan je in de Arteveldestad terecht voor de betere films en bijhorende filmmuziek. Een overzicht van het volledige programma van Film Fest Gent vind je hier.

Lees verder …

Muziekquiz over de artiesten van dit jaar

Ook dit jaar trekt Night of the Proms met een gevarieerde affiche volop de kaart van de verjonging. Als extra duwtje in de rug voor diegenen bij wie niet alle namen onmiddellijk een belletje doen rinkelen, trok Carl Huybrechts voor ons naar Antwerpen. Met de hoofdtelefoon en micro in de hand, onderwierp hij willekeurige marktgangers en -kramers aan een korte muziekquiz over de artiesten die in Antwerpen zullen staan. Met hilarische taferelen tot gevolg! Bekijk hier het resultaat:

Sam Sparro feestelijk aangekondigd op persconferentie

Vandaag vond de jaarlijkse persconferentie van Night of the Proms plaats in de Lotto Suites van de Antwerpse Lotto Arena. Voor de talrijk opgekomen perslui, werd met veel spanning een extra artiest en ook de affiche voor dit najaar bekendgemaakt.

notp2014_nl_news_ copy

Sam ‘Zet die ploat af’ Sparro is geen onbekende in de internationale muziekscene. Zijn hit ‘Happiness’ veroverde in geen tijd de nummer 1-positie in België en werd het perfecte visitekaartje van de Australische zanger, die er moeiteloos in slaagt om elk optreden in een groot dansfeest om te toveren.

Lees hier meer over Sam Sparro.

Belgische wereldgroep Hooverphonic komt thuis op Night of the Proms

De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. Ondersteund door Il Novecento zullen ze hun songs brengen zoals ze misschien wel het mooist tot hun recht komen: met een groot orkest.

Sinds de aankondiging van CeeLo Green en accordeoniste Ksenija Sidorova is de ticketvraag voor Night of the Proms gevoelig toegenomen en werd donderdag 13/11 als extra concertdatum toegevoegd. Bestel hier je tickets en verzeker jezelf van de beste plaatsen!

Lees hier meer over Hooverphonic.