Internationaal bekroonde filmmuziek mét daarbij horende beelden

Binnen enkele weken trappen we de 30e editie in Antwerpen af. In de aanloop naar de eerste shows lichten we graag een tipje van de sluier op over het programma. Speciaal op deze feesteditie verwennen we jullie met livemuziek uit de soundtrack van Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, mét de daarbij horende beelden uit de film.

De World Soundtrack Awards

Het Belgische succesverhaal van de Lord of the Rings-muziek begon in 2002 op de World Soundtrack Awards in Gent. Toen sleepte de soundtrack van The Fellowship of the Ring de prestigieuze award voor Beste Originele Filmscore én de publieksprijs van dat jaar in de wacht. Daarbovenop kwamen nog een Academy Award voor Beste Originele Filmscore en een Grammy Award voor beste Score Soundtrack Album.

De World Soundtrack awards zijn de traditionele afsluiter van het internationaal gerenommeerde Film Fest Gent. Nog tot en met vrijdag 25 oktober kan je in de Arteveldestad terecht voor de betere films en bijhorende filmmuziek. Een overzicht van het volledige programma van Film Fest Gent vind je hier.

Lees verder …

Muziekquiz over de artiesten van dit jaar

Ook dit jaar trekt Night of the Proms met een gevarieerde affiche volop de kaart van de verjonging. Als extra duwtje in de rug voor diegenen bij wie niet alle namen onmiddellijk een belletje doen rinkelen, trok Carl Huybrechts voor ons naar Antwerpen. Met de hoofdtelefoon en micro in de hand, onderwierp hij willekeurige marktgangers en -kramers aan een korte muziekquiz over de artiesten die in Antwerpen zullen staan. Met hilarische taferelen tot gevolg! Bekijk hier het resultaat:

Sam Sparro feestelijk aangekondigd op persconferentie

Vandaag vond de jaarlijkse persconferentie van Night of the Proms plaats in de Lotto Suites van de Antwerpse Lotto Arena. Voor de talrijk opgekomen perslui, werd met veel spanning een extra artiest en ook de affiche voor dit najaar bekendgemaakt.

notp2014_nl_news_ copy

Sam ‘Zet die ploat af’ Sparro is geen onbekende in de internationale muziekscene. Zijn hit ‘Happiness’ veroverde in geen tijd de nummer 1-positie in België en werd het perfecte visitekaartje van de Australische zanger, die er moeiteloos in slaagt om elk optreden in een groot dansfeest om te toveren.

Lees hier meer over Sam Sparro.

Belgische wereldgroep Hooverphonic komt thuis op Night of the Proms

De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. Ondersteund door Il Novecento zullen ze hun songs brengen zoals ze misschien wel het mooist tot hun recht komen: met een groot orkest.

Sinds de aankondiging van CeeLo Green en accordeoniste Ksenija Sidorova is de ticketvraag voor Night of the Proms gevoelig toegenomen en werd donderdag 13/11 als extra concertdatum toegevoegd. Bestel hier je tickets en verzeker jezelf van de beste plaatsen!

Lees hier meer over Hooverphonic.

CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen 30e editie

notp2014_nl_news_ceelogreen

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green (40) en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova (26) zijn de eerste namen die bekend worden gemaakt voor Night of the Proms. CeeLo Green, die we voornamelijk kennen van hits zoals ‘Crazy’, uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, en ‘Forget You’, ook wel gekend als ‘F**ck you’, is op dit moment te zien in de zopas uitgebrachte film ‘Begin Again’, met onder andere Keira Knightley in de hoofdrol. De jonge Ksenija Sidorova, de klassieke artieste van dit jaar, is een rijzende ster in Europa. Op haar accordeon vertolkt ze op een frisse en eigentijdse manier de meest uiteenlopende klassieke werken.

Lees hier meer over de artiesten.
Reserveer vandaag!