Belgische wereldgroep Hooverphonic komt thuis op Night of the Proms

De affiche van Night of the Proms wordt aangevuld met een Belgische topband van wereldformaat. Speciaal voor de 30ste editie komt met Hooverphonic een groep naar het Antwerps Sportpaleis die al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatoren stond. Ondersteund door Il Novecento zullen ze hun songs brengen zoals ze misschien wel het mooist tot hun recht komen: met een groot orkest.

Sinds de aankondiging van CeeLo Green en accordeoniste Ksenija Sidorova is de ticketvraag voor Night of the Proms gevoelig toegenomen en werd donderdag 13/11 als extra concertdatum toegevoegd. Bestel hier je tickets en verzeker jezelf van de beste plaatsen!

Lees hier meer over Hooverphonic.

CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen 30e editie

notp2014_nl_news_ceelogreen

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green (40) en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova (26) zijn de eerste namen die bekend worden gemaakt voor Night of the Proms. CeeLo Green, die we voornamelijk kennen van hits zoals ‘Crazy’, uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, en ‘Forget You’, ook wel gekend als ‘F**ck you’, is op dit moment te zien in de zopas uitgebrachte film ‘Begin Again’, met onder andere Keira Knightley in de hoofdrol. De jonge Ksenija Sidorova, de klassieke artieste van dit jaar, is een rijzende ster in Europa. Op haar accordeon vertolkt ze op een frisse en eigentijdse manier de meest uiteenlopende klassieke werken.

Lees hier meer over de artiesten.
Reserveer vandaag!

Tour Verenigde Staten een shot in de roos

19 juni – Dallas, 19.30u. Een historisch moment voor Night of the Proms, want de eerste tonen van ‘Also Sprach Zarathustra’ weerklinken in het Verizon Theatre. Vol verwachting is het wachten op de allereerste reacties van het Amerikaanse publiek. Maar lang worden we niet in spanning gehouden want reeds na enkele nummers is het overduidelijk: deze mensen zijn gekomen om te feesten! Als achtereenvolgens de Pointer Sisters, Kenny Loggins, Nile Rodgers & Chic en Michael McDonald het podium betreden, wordt de zaal telkens dat tikkeltje uitzinniger. Het dak van de zaal ging er meermaals volledig af! Bekijk hier de reportage van ATV:

10390286_10152487542517390_4786247805671627829_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een uitgebreid fotoverslag verwijzen we graag naar de pagina van de Verizon Arena in Little Rock!

Het volledige interview met de Pointer Sisters vind je op het Youtube-kanaal van Sadako Pointer.

Carl Huybrechts en Robert Groslot te gast in Hotel M

Gisteren waren Carl Huybrechts en Robert Groslot te gast bij Marcel Vanthilt in Hotel M. Ze kwamen vlak voor hun vertrek naar de Verenigde Staten nog even langs voor een laatste update over het Night of the Proms-avontuur aan de andere kant van de oceaan. Bekijk hier het volledige fragment opnieuw.

Vanaf donderdag is Night of the proms iedere avond te gast in een andere stad. Achtereenvolgens houden we halt in Dallas (19/06), Little Rock (20/06), Kansas City (21/06) en Omaha (22/06). Volg alles voor en achter de schermen via onze sociale media of op de Amerikaanse website!

Screen Shot 2014-06-16 at 14.06.16

Fine Fleur, Il Novecento en Electric Band aan het woord

Artiesten die op het podium van Night of the Proms gestaan hebben, vertellen ons vaak wat voor een fantastische ervaring het is hun muziek in een grote bezetting te kunnen uitvoeren. Speciaal om de Amerikanen die nog twijfelen te overtuigen een ticket voor onze concerten in de States te kopen, laten we onze eigen ambassadeurs aan het woord. In onderstaande video vertellen mensen van het koor, orkest en de electric band u wat Night of the Proms zo speciaal maakt!